Ulei Esential de Busuioc

În timp ce cuvântul poate contura imagini cu pastă sălbatică și pizza brânză, uleiul esențial de busuioc are o gamă largă de utilizări dincolo de gust. Uleiul esențial este calmant atunci când este aplicat topic sau difuz. Este folosit în parfumerie în cantități mici pentru a înlocui parfumul florilor de crin.
O plantă autohtonă din Africa și Asia, uleiul esențial de busuioc este derivat printr-un proces de distilare cu aburi. Planta stufoasa creste la o inaltime de aproximativ 2 metri si are flori albe, albastre sau violet. Există aproape 150 de soiuri de busuioc.

Denumirea botanică: Ocimum basilicum
Metoda: Distilarea cu abur
Partea plantelor: frunze
Notă: Mijloc – Inalta
Se îmbină bine cu: Lavandă și Lămâie și alte flori și citrice
Aroma: dulce, erbacee, proaspăt
Consistență: subțire
Culoare: Clar

Metoda de utilizare – in aromaterapie si in produse cosmetice in combinatie cu uleiuri purtatoare
Precautii : a ne se aplica pe piele nediluat,a nu se expune la soare dupa aplicare intre 3-4 ore,se evita contactul cu ochii,a nu se lasa la indemana copiilor,in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza se consulta medical specialist inainte de utilizare,nu se aplica pe rani.
Mod de pastrare : in recipiente cosmetice,ferit de lumina la temperatura camerei.

Categorie: